RYT300 Yoga Arts, Bali, Viikko 1


Enimäinen viikko RYT300-kurssia takana. Meitä on täällä 12 osallistujaa ja kaikki ovat kotoisin eri maista. Minä olen ainoa suomalainen.

Aikataulu on ollut rankka. Rankkaa on ollut myös adaptoituminen kuumuuteen, kosteuteen ja kuuden tunnin aikaeroon. Puhumattakaan siitä, että jaan huoneen minulle tuntemattoman ihmisen kanssa viiden viikon ajan. Ja siitä, että suuri osa ajasta vietetään Maunassa, eli hiljaisuudessa/puhumattomuudessa.

Hiljaisuus alkaa klo 20.00 ( ti, to ja su klo 21.00). Hiljaisuuden aikana ei saa puhua, ei ottaa katsekontaktia, ei viittoa eikä kirjoitella lappusia. Kaikki kommunikointi on kiellettyä niin toisten oppilaiden kuin henkilökunnankin kanssa. Ainoastaan vastaaminen opettajalle on sallittua mikäli hän jotain sinulta kysyy. Myös netin ja puhelimen käyttö on kielletty. Kirjoja saa lukea ja läksyjä saa tehdä.

The quieter you become, the more you can hear - Baba Ram Das

Aamuherätys on klo 05.00 ja tunnit alkaa klo 06.00. Ensin on tunnin pranayama-harjoitus minkä päälle meditoidaan 45 minuuttia. Tämän jälkeen kahden tunnin rankka jooga-asanaharjoitus ja sitten pääsee aamiaiselle.

Aamiainen on suhteellisen suppea ja täysin lihaton mutta erittäin maukas ja terveellinen. Tarjolla on teetä, Bali kahvia ja kuumaa inkiväärivettä, tuoreita hedelmiä, maustamatonta jugurttia (myös kookosjugurttia), puuroa, munakkaita, leipää yms. ja kaikesta löytyy gluteeniton ja maidoton vaihtoehto. Listalla on runsaasti annosvaihtoehtoja. Ruoka on täällä aivan mielettömän hyvää ja edullista.

Mauna jatkuu aamiaisen ajan ja loppuu vasta klo 11.30 kun ensimmäinen luento alkaa. Luennot käsittelevät joogafilosofiaa, ayurvedaa, anatomiaa ja joogaterapiaa. Noin klo 14 syödään lounas samoihin aikoihin alkaa myös jokapäiväinen ukkonen ja rankkasade joka kestää noin vähintään tunnin, enintään koko illan ja yön. Paikoittain saattaa esiintyä tulvia ja yllättäviä, kovaakin virtaavia koskia. Sateen aikana wifi toimii erittäin heikosti.

Päivä päättyy klo 18.00 ja hiljaisuus alkaa klo 20.00. Ti ja to on vielä 45 minuutin iltameditaatiot klo 19.00 – 20.00 jolloin hiljaisuus alkaa vasta klo 21.00. Launtaisin on iltapäivät vapaata ja sunnuntait on kokonaan vapaat, paitsi että hiljaisuus alkaa taas illalla.

Neljä ensimmäistä viikkoa aikataulu on tämä sama. Viidennestä, eli viimeisestä viikosta emme vielä ole saaneet aikataulua mutta tiedämme sen verran että hiljaisuus kestää katkeamattomana koko viikon ja meditointia tulee olemaan paljon. Joten arvailemme että teemme viikon mittaisen Vipassana-harjoituksen.

- namaste -


32 katselukertaa0 kommenttia

© 2016 by CondiYoga with Love