BALI, viisi viikkoa ja RYT300-todistus taskussa


Nyt olisi RYT300 –todistus taskussa. Kokemus oli haastava niin fyysisesti kuin henkisestikin. Viiden viikon ajan olen ollut niin kaukana mukavuusalueeni ulkopuolella, että tuskin enää löydän takaisin.

Aamuherätys oli jo viideltä ja kuudelta alkoi kahden tunnin pranayama/meditaatio-harjoitus. Tämän jälkeen siirryimme kaksi tuntia kestävään haastavaan asana-harjoitukseen mikä palkittiin aamiaisella. Iltapäivät olivat täynnä filosofiaa, anatomiaa, ayurvedaa ja jooga-terapian ryhmä- ja näyttötöitä. Päivät päättyivät tunnin mittaiseen iltameditaatioon kello 20.30.

Viimeinen viikko oli haastavin. Se vietettiin täydessä hiljaisuudessa. Ei puhetta, katsekontaktia, elektronisia laitteita, kirjoittamista eikä lukemista. Seitsemän tuntia meditointia päivässä otti koville mutta teki hyvää. Polvet ja selkä olivat armottomalla koetuksella mutta kivun kautta oppi tuntemaan itsensä ja kummituksensa. Löysin asioita, muistoja, periaatteita ja harhaluuloja joissa olen roikkunut huomaamattani liiankin tiukasti kiinni. Kun oppii päästämään irti, on paljon helpompi pysyä ja elää tässä hetkessä.

Suosittelen kaikille vähintään viikonlopun mittaista miniretriittiä hiljaisuudessa meditoiden ilman että huomio ja ajatukset ovat kokoajan kiinnittyneenä ulkoa tuleviin ärsykkeisiin. Älä säikähdä jos mielen syvyyksistä nousee omituisuuksia tai näet painajaisia. Ne ovat vain omia mörköjäsi ja mielesi luomia harhoja. Yhtä helposti kuin olet ne luonut olemaan voit ”luoda ne pois”.

Ympäristönä Bali oli tälle koulutukselle ihanteellinen. Ubud on täynnä joogaa, kasvisruokaloita ja samanhenkisiä ihmisiä. Oli todella helppoa unohtaa Suomen pakkaset, työ ja arki. The Shala Balin jooga-sali on kaunis ja tilava. Sen koko etuseinä on avoin tarjoten näkymän riisipelloille ja viidakkoon. Katossa on suuret tuulettimet ja kaihtimet varjostavat keskipäivän auringolta.

Shalan uima-allas on ihanan viileä ja majoitus on hulppea. Huoneissa ei kuitenkaan ole ilmastointia vaan ainoastaan suuret tuulettimet katossa ja pienempi siirrettävä lattiatuuletin. Tuulettimet pitävät huoneet kyllä riittävän vilpoisina ja sänkyjen yllä olevat hyttysverkot suojaavat yöllä vaikka jättäisikin parvekkeen oven auki. Muista kuitenkin hyttysmyrkky!

Pidä kaappien ovet auki jotta vaatteet eivät näin sadekauden kosteudessa homehdu. Pyykit kannattaa pesettää hotellilla, heillä on kuivaaja ja edulliset hinnat. Jos peset ne käsin, saat odottaa todella pitkään että kuivuvat. Ja jos eivät kuivu tarpeeksi nopeasti ne alkavat haisemaan.

Miinuksena mainittakoon todella surkea ja pätkivä wi-fi sekä ajoittaiset sähkökatkokset. Jos ostat naksuja tai karkkia huoneeseen, laita ne minigrip-pussiin sillä muurahaisarmeija tulee ja syö kaiken.

The Bali Shalan keittiö tarjoaa todella hyvää kasvisruokaa ja smoothieita. Hinnat ovat edulliset ja menu on laaja joten siihen ei ehdi kyllästyä. Aina voi myös käydä kaupungilla syömässä. Tarjontaa riittää. Shala tarjoaa myös runsaasti raikasta ja suodatettua kaivosta nostettua juomavettä huoneisiin joten kaupasta ei tarvitse pullovettä kantaa. Muista kuitenkin varoa jos käyt muualla syömässä. Kaikkien vesi ei ole yhtä puhdasta.

Kokemus oli kaiken kaikkiaan uskomattomampi kuin mitä ikinä olisin voinut kuvitellakaan. Olen kiitollinen siitä että uskalsin.

PS. Kirsikkana kakun päällä komeilee Yoga Alliancen RYT500-rekisteröinti

PSS. Vastaan mielelläni kysymyksiin mikäli haaveissasi on saada Jooga-opettajakoulutus Balilla.


75 katselukertaa0 kommenttia

© 2016 by CondiYoga with Love